Puncte de vedere

"Cuza" ... aici am înţeles cu adevarat că înaintea mea sunt atatea porţi ale cunoaşterii ce aşteaptă să fie deschise, că pot fi orice, numai eu să vreau.
(Negoiţă Cristian - clasa a XI-a A)
"Cuza" ... aici nimeni nu m-a constrâns să fac ceva sau să fiu altcineva decât sunt eu, doar mi s-a arătat calea cea buna.
(Ichim Alina - clasa a XI-a B)

"Cuza" ... Şcoala a constituit pentru fiecare din noi un crez, un ideal. Cu toţii la un loc am creat acest imponderabil, care este ambianţa, atmosfera şcolii în interior, prestigiul, respectul de care se bucură în afară. Gândul nostru, truda noastra s-au concentrat asupra copiilor care ne-au fost încredinţaţi, nu numai pentru învăţătură ci şi pentru educaţie şi ne-am străduit cât am putut să realizăm icoana vie a unei Românce sănătoasă, luminată, ageră, pregătită pentru viaţa de muncă ce-i stă înainte şi pentru mai binele ţării.
(autor necunoscut - 1937)

"Cuza" ... opinia nu mi-am schimbat-o, ba chiar mi-am întărit-o, simt în mine acelaşi spirit cuzist şi acelaşi entuziasm pe care le-am simţit şi atunci când am paşit pentru prima dată pragul acestui liceu. Aş încuraja pe oricine să-şi înceapă studiile liceale la Colegiul National "Al. I. Cuza".
(Florea Cristian - clasa a XI-a B)

"Cuza" ... o descoperire pe care am facut-o spre terminarea clasei a VIII-a, când am vizitat Colegiul. Am rămas profund impresionată, iar decizia mea a fost irevocabilă, căci am simţit că acesta este liceul cel mai potrivit pentru mine. E adevărat că "fiecare generaţie reprezintă aproape o altă specie de umanitate, alt domeniu de experienţă" (Gabriel Liiceanu), dar toţi cuziştii au ceva în comun: sunt formaţi pentru a fi învingătorii zilei de mâine.
(Blidaru Ramona - clasa a XI-a B)

"Cuza" ... aici am întâlnit un colectiv minunat, nu doar colegi, ci mai ales prieteni.
(Pupăză Daria - clasa a XI-a B)
"Cuza" ... pentru mine alegerea a fost simpla, e o tradiţie de familie. Ştiam de la istorie ca a fost o personalitate, un lider al timpurilor lui, aşa cum liceul meu este un lider printre liceele din judeţ.
(...)

"Cuza" ... aici am studiat în gimnaziu ca să ştiu mult, să fiu cineva, să fac totul mai bine. Acum sunt tot cuzist, fiindcă am acceptat provocarea: cerinţele sunt mari, dar realizabile. Profesorii sunt dedicaţi, concurenţa este loială, distracţia pe măsură . Nu ştiu când şi cum am învăţat să-mi stabilesc priorităţile şi mi-am însuşit un stil eficient de învăţare.
(Burgă Florin - clasa a IX-a A)

"Cuza" ... alegerea mea a fost inspirată de punctul de vedere al unui prieten: "land of learning", "land of knowing", "land of jokes". Şi aşa este, parol!
(Ilie Petru - clasa a IX-a A)

"Cuza" ... pentru că ţintesc spre performanţă şi vreau să înţeleg, nu doar să memorez. Îmi admir profesorii, fiindcă predau parcă pentru mine...
(Croitoru Andrei - clasa a IX-a A)

"Cuza" ... am crezut, pe când eram elevi la gimnaziu, că aici poţi să-ţi petreci constructiv timpul liber: la clubul de fotografie, debate, dans popular, hand-made, cinematecă.
(Gîrneaţă Cristian - clasa a IX-a F)

"Cuza" ... pentru că profesorii aleg întotdeauna modelul optim de a relaţiona cu elevii: sfatul cel mai bun, zâmbetul cel mai cald, cuvântul ferm care te responsabilizează.
(Stăncescu Andra - clasa a XI-a F)