Festivitatea de deschidere - an şcolar 2012-2013

Festivitatea de absolvire - promoţa 2012

Activităţi derulate în Colegiul Naţional "Al.I.Cuza" - Anul şcolar 2011-2012

Inaugurarea expozitiei dedicata lui Charles Darwin si Teoriei evolutiei

Subiecte abordate în cadrul expoziţiei şi pe blog:

  • istoria elaborării teoriei evoluţiei şi contribuţia lui Charles Darwin
  • principalele elemente ale teoriei
  • dovezile ştiinţifice care o validează, atât cele descrise iniţial de către Darwin, cât şi cele descoperite ulterior
  • descrierea evoluţiei omului şi a cel puţin încă unui organism viu
  • importanţa teoriei evoluţiei în cadrul biologiei
  • implicaţii directe ale teoriei evoluţiei în viaţa de zi cu zi

Programul de formare continua - "Privim catre viitor - e-Chimie"
Perioada de derulare: iunie - noiembrie 2011
Privim catre viitor - Formarea profesionala a cadrelor didactice pentru utilizarea resurselor informatice moderne in predarea eficienta a chimiei este un proiect care se adreseaza nevoii de crestere a calitatii in invatamantul gimnazial si liceal prin intermediul unui program inovativ, centrat pe formarea competentelor profesionale adecvate unei societati dinamice si deschise.

Galerie foto activităţi


   Club 24 - "Oratori, retori, limbuti sau...muti?!"
Perioada de derulare: 10 octombrie 2011 - 2 iunie 2012
Proiect de parteneriat educational pentru dezvoltarea capacitatii de argumentarela elevii de liceu si gimnaziu. Pentru mai multe informatii fa click aici <pagina - Club Debate>

Competitia sportiva - "Armonie si miscare"
    Stimularea practicarii activitatii fizice este un obiectiv prioritar, succesul atingerea sa, este o garantie pentru sanatatea viitoare. Dimensiunea educatiei fizice devine componenta a calitatii vietii unei comunitati, componenta legata de sanatate si de capacitatea de recuperare si rezistenta la conflictele de rol si de stres.

Balul Bobocilor 2011 - "X.O.X.O"
    Ieri a fost Balul Bobocilor al Colegiului Naţional "Alexandru Ioan Cuza". Nu ştiu câţi cititori de-aici ştiu, dar eu sunt cuzist de vreo 3 ani şi jumătate. Am participat negreşit la petrecerea de aseară şi am rămas surprins în mod plăcut de ceea ce s-a întâmplat. Tema aleasă de elevii de clasa a XII-a a fost "Gossip Girl", iar organizarea acestui spectacol-concurs a fost una ireproşabilă. 6 perechi de fete şi băieţi s-au întrecut pentru titlul de Miss şi Mister Boboc, fiecare pregătindu-se cum a ştiut mai bine...


Let's do it! - Romania
În România, totul a început cu filmuleţul Estoniei, în vara lunii iulie 2009. Filmuleţul despre cum "au făcut-o" estonienii a fost o adevărată sursă de inspiraţie şi a circulat pe internet timp de câteva zile într-un ritm alert, stârnind multe discuţii şi întrebări. Fiecare persoană care îl vedea se întreba timid: "oare s-ar putea aşa ceva şi în România?". Liana Buzea, preşedintele Asociaţiei EcoAssist, a fost cea care a decis să realizeze proiectul şi în ţara noastră. Mai jos veţi regăsi imagini ce ilustrează ampla participare a elevilor şi profesorilor la acţiunea desfăşurată în data de 24 septembrie 2011.


Tabără de team building la Gălăciuc
   Înainte de încheierea anului şcolar 2010-2011, elevii clasei a V-a a Colegiului Naţional "Al.I.Cuza" din Focşani au răspuns prezent la propunerea Asociaţiei pentru Dezvoltare Durabilă "Focul Viu" de a participa pentru trei zile la o tabără de team building. A fost o experienţă deosebită, atât pentru cei 26 de elevi participanţi, pentru diriginta lor – doamna profesor Diac Loredana, cât şi pentru cei doi traineri – domnişoara psiholog Cristina Rusu şi domnul Ioan Florea, preşedinte al ADD "Focul Viu".
   citeste mai mult...